Пръскане срещу Бълхи

С КАКВО СИ ИМАМЕ РАБОТА

Съществуват повече от 2380 вида бълхи, но хората най-често се сблъскват с три основни вида – котешката, кучешката и човешката бълха. Бълхите са много малки и тясно специализирани кръвосмучещи насекоми с особен талант за скачане. Имайки в предвид собственият и размер от 2-3 мм, бълхата може да скача до 18 см. вертикално и 33 см. хоризонтално. Приспособени да живеят сред космено покритие, тялото им е сплескано и твърдо, способно да удържи на много голям натиск.

В развитието си те преминават през цикъл от четири форми. Те се размножават чрез яйца като броя яйца произведен от една женска може да варира от стотици до няколко хиляди снесени в границите на местообитанието на животното приемник. Яйцата се излюпват след няколко дни бързо завземайки територията.

Бълхите се хранят на топлокръвни животни като предпочитат хора и домашни животни. Бълхите се специализират в животинските видове, които обитават, но някои като котешката бълха се чувстват добре и на други животни. Според популярна еволюционна теория, хората загубват космената си покривка именно за да намалят експозицията към този тип паразити.

УХАПВАНИЯ ОТ БЪЛХИ 

Ако в повечето случаи ухапванията от бълхи са неприятни и предизвикват сърбежи, но могат да доведат до по-сериозни проблеми като алергичен дерматит и екземи. За животните постоянното чесане води до загуба на козина и дори сериозни наранявания на кожата.

Бълхите са много успешни разносители на опасни заболявания. Най-известната им роля е в разпространеното на Черната смърт (чумата) по време на Средновековието (1346-1353), когато измира повече от трета от населението на континента. През втората световна война Япония използва заразени бълхи като биологично оръжие срещу Китай.

пРЪСКАНЕ ПРОТИВ БЪЛХИ

Бълхите са много устойчиви на третиране и изискват много силни препарати и обилно пръскане. За ефективното решение на проблем с бълхите е препоръчително пръскането да се извършва от специалисти с професионална техника, но в случай, че това е невъзможно трябва да се извърши с подходящи препарати, които ще осигурят желания резултат. Тук за нашите статии за пръскане против бълхи за дома, входа и бизнеса.

Безопасност преди всичко 

Какъвто и подход да предпочетете, винаги четете указанията за употреба преди да пристъпите към пръскане. Много от препаратите против бълхи са силно токсични и могат да нанесат сериозни щети на здравето на хора и животни допуснати в помещенията. По време на третиране носете защитно облекло и старателно изплакнете лицето и ръцете след приключване на операциите.

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ. ЗАПАЗИ ЧАС ПО ТЕЛЕФОНА.

Безопасност за всички у дома

Запази среща
to top

Pin It on Pinterest

Cart
  • No products in the cart.