• Третиране

Унищожаване на дървеници

ДЪРВЕНИЦИТЕ СА МАЙСТОРИ НА КРИЕНЕТО Дървениците са специализирани човешки кръвосмучещи…

Безопасност преди всичко

ДЪРВЕНИЦИТЕ СА МАЙСТОРИ НА КРИЕНЕТО

Дървениците са специализирани човешки кръвосмучещи насекоми, които се хранят нощем. Техните ухапвания са неприятни и болезнени, могат да причинят тежки алергични реакции и бактериални инфекции, но добрата новина е, че не пренасят опасни заболявания подобно на други паразити. Те са кафяви кръгли насекоми с дължина между четири и пет милиметра.

Дървениците се разпространяват от самите хора, които ги пренасят с вещите и покъщнината си. Заразяването не е пряко свързано с хигиената, но се среща по-често в гъсто населените с хора места. Дървениците прекарват повечето време в тъмни и скрити места като матраци и цепнатини в стените.

Макар, че дървениците са познати на човечеството от хиляди години след 1990 се отбелязва зачестяване на случаите на нападение. Причините са неясни, но теориите включват по-голямата честота на човешките пътувания, повишена обмяна на стари мебели и развитие на резистентност у насекомите към пестицидите.

ДЪРВЕНИЦИТЕ В ДОМОВЕТЕ

Дървениците могат да съществуват поединично, но са склонни да се събират, след като се установят на дадено място. Макар, че са паразити, те прекарват само малка част от жизнения си цикъл, физически прикрепени към домакините. След като дървеницата се нахрани, насекомото се крие някъде близо до гостоприемника. Те формират зони до леглото или дивана наречени пристанища, където са събрани възрастни, млади насекоми и яйца. Тези места могат да бъдат навсякъде – в мебели, в леглото, в електрическите контакти, в лаптопите и дори в превозните средства. Въпреки, че човекът е предпочитаният гостоприемник, дървениците могат да оцелеят хранейки се върху домашни кучета и котки.

БОРБА С ДЪРВЕНИЦИТЕ 

Борбата с дървениците е много трудна защото насекомите могат да оцеляват до една година без храна скрити на тайни места из помещенията и вещите. За ефективното решение на проблема с дървениците е препоръчително пръскането да се извършва от специалисти с професионална техника, но в случай, че това е невъзможно трябва да се извърши с подходящи препарати, които ще осигурят желания резултат. Тук за нашите статии за пръскане против бълхи за дома и бизнеса. 

Имате въпроси? Говорете с нас на 0888 9929 80 или 0700 20 025 (на цената на един градски разговор)

БЕЗОПАСНОСТ ПРЕДИ ВСИЧКО 

Какъвто и подход да предпочетете, винаги четете указанията за употреба преди да пристъпите към пръскане. Много от препаратите против дървеници са силно токсични и могат да нанесат сериозни щети на здравето на хора и животни допуснати в помещенията. По време на третиране носете защитно облекло и старателно изплакнете лицето и ръцете след приключване на операциите.