Унищожаване-хлебарки

УНИЩОЖАВАНЕ НА ХЛЕБАРКИ

Безплатна консултация на 0888 992 980 или 0700 20 0 25

(на цената на един градски разговор)

ЗАЩО ИМАМЕ ХЛЕБАРКИ?

Какви са причините във вас да има много хлебарки? Често хората ще кажат, че това е въпрос на хигиена. Но дали наистина е така?  

Съвсем вярно е, че ако в помещенията често има оставена храна това е покана за хлебарките да се настанят, но има други важни причини свързани със самото място където живеете.  

АКО ЖИВЕЕТЕ НА ТОПЛО И ВЛАЖНО

Макар, че има стотици видове хлебарки те всички предпочитат да живеят на топло и влажно място. Те произлизат от южните страни и не могат да оцеляват студения климат. Затова ги има само там, където целогодишно условията са подходящи. Или казано по български  – където има централно парно в блокове и големи административни сгради.  

АКО ЖИВЕЕТЕ/РАБОТИТЕ В ГОЛЯМА СГРАДА

Ако обитавате апартамент или работите в офис с много съседи, независимо колко сте чисти, има голяма вероятност да имате хлебарки. Пълзейки из цялата сграда те все някъде намират храна и вода, затова постоянно обикалят всички етажи.  

Ако живеете в къща проблемът е много по-лесно решим. Освен ако къщата е стара, дървена и лошо поддържана. Можете да се обзаведете с посетители само защото гниещото дърво е отлична храна за хлебарките.  

КАК ХЛЕБАРКИТЕ ВЛИЗАТ В ДОМА ВИ 

Поради малки си размер хлебарките се възползват от всяка цепка в стената, дупка в пода, тръби, отдушници, всичко, което влиза и излиза от дома ви. Ако забележите, че хлебарките се появяват от едно и също място, потърсете надолу по стената или пода и сигурно ще намерите цепката, през която минават.  

ХЛЕБАРКИТЕ ЯДАТ (ПОЧТИ) ВСИЧКО

Създадени да оцеляват, те са способни да се хранят с почти всичко органично включително тъкани и стари кашони с които са пълни българските тавани и мазета. Затова, чистотата на тези помещения е от огромно значение в борбата срещу хлебарките.  

ВАЖНО Е ДА Е ЧИСТО 

Храната прави борбата и според хлебарките. Неизчистените повърхности и оставената непокрита храна е основна причина за честите посещения на хлебарки в дома ви. Прибирайте храната, почиствайте кухненските повърхности и прахосмучете подовете редовно.  

КАК ДА ГИ ИЗГОНИМ 

Преди да се заемем с хлебарките в дома е необходимо да направим опит да спрем притока отвън като запушим цепките и дупките, от където минават. Има места в дома, където не можем да направим това, но там можем да сложим лепящи капани за хлебарки, които да ги ловят незабавно щом влязат 

КАК ДА ГИ ИЗЧИСТИМ 

Най-лесният и ефикасен начин е  да повикате специалисти, които да напръскат помещенията изцяло и професионално. Ако предпочитате да се справите сами има няколко препарата, които ще осигурят желания резултат, но трябва да се пръска старателно и повсеместно. Тук за нашите статии за пръскане против хлебарки в офисав домавъв входа и във бизнес помещения

Имате въпроси? Говорете с нас на 0888 99 29 80 или 0700 20 025 (на цената на един градски разговор)

БЕЗОПАСНОСТ ПРЕДИ ВСИЧКО

Какъвто и подход да предпочетете, винаги четете указанията за употреба преди да пристъпите към пръскане. Много от препаратите против хлебарки са силно токсични и могат да нанесат сериозни щети на здравето на хора и животни допуснати в помещенията. По време на третиране носете защитно облекло и старателно изплакнете лицето и ръцете след приключване на операциите.